Obvestila za Novo mašo v Godoviču, 30.06.2024 ob 10:00

Obvestila za Novo mašo v Godoviču, 30.06.2024 ob 10:00

Nova maša se bo obhajala na prostem v bližini cerkve v Godoviču.

Mimo prostora nove maše bo v času od 9:30 do 13:00 popolna zapora prometa. Obvoz v smeri Medvedje Brdo – Veharše in obratno je predviden preko Idrije oziroma Logatca.

Na samem prostoru nove maše bo za primer sonca ali dežja postavljen šotor, ki omogoča cca. 400 – 500 sedišč na gasilskih klopeh. Za ostale bodo omogočena stojišča ob in za šotorom. Prosimo prinesite s seboj primerno zaščito za sonce ali morebitni dež. (Trenutna napoved nam napoveduje lepo sončno vreme).

Za ostarele, bolne, tiste ki si želijo biti v cerkvi, bo v cerkev organiziran prenos obhajanja nove maše v živo.

Glavno parkirišče bo organizirano v industrijski coni v Godoviču. K parkirišču bodo vodile ustrezne oznake ob glavni cesti. To je tudi edino parkirišče za vse, ki pridete iz smeri Logatca, Črnega Vrha in Idrije. Za tiste, ki težko hodite bo iz glavnega parkirišča do cerkve na razpolago gasilski kombi za prevoz oseb. Drugo parkirišče za tiste, ki boste iz smeri Veharš oz. Medvedjega Brda prišli po postavitvi zapore bo urejeno pred samo zaporo. V obeh primerih bodo za usmerjanje parkiranja skrbeli gasilci PGD Godovič.

Na voljo bo voda v plastenkah. Prav tako vas obveščamo, da je voda na vodnjaku pred cerkvijo pitna.

Po končanju nove maše bo organizirano darovanje za novomašnika v cerkvi, po izhodu iz cerkve pa bo na trgu pred cerkvijo priložnost za druženje. Poskrbljeno bo tudi za pijačo in prigrizke.

Organizacijski odbor v petek, 28.06.2024